Άρθρο: "Η πολιτική μας τώρα δικαιώνεται-διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ"

Άρθρο: "Η πολιτική μας τώρα δικαιώνεται-διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ"

Άρθρο στην εφημερίδα "Όραμα Ζωής"

Τέσσερις δημοσκοπήσεις τον τελευταίο μήνα (βαρόμετρο Μαΐου-Ιουνίου V-PRC, GPO και Κappa Research) επιβεβαιώνουν την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και την αποδοχή που τυγχάνει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης από την ελληνική κοινωνία. Σε όλες τις έρευνες παρουσιάζεται αύξηση της διαφοράς της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ, η οποία σε καμία δεν είναι μικρότερη των δύο μονάδων.
Μια αύξηση της διαφοράς η οποία οφείλεται κατ΄ αρχήν στο ότι οι πολίτες στέκονται με ωριμότητα απέναντι στις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην οικονομία και την κοινωνία. Αλλαγές που και οι πολίτες γνωρίζουν καλά πως ακόμα και όταν δεν είναι ευχάριστες κοινωνικά είναι απαραίτητες για την εξυγίανση της οικονομίας και την βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.
Η κυβέρνηση άλλωστε αποφασίζει με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με γνώμονα το πώς να είναι χρήσιμη και όχι αρεστή, το πώς θα είναι παραγωγική και δημιουργική και όχι απλώς ευχάριστη.
Γι' αυτό και όπως αποτυπώνεται στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων εγκρίνουν και στηρίζουν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και εμπιστεύονται την κυβέρνηση ως καταλληλότερη για το χειρισμό της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, της καθημερινότητας όπως η παιδεία και η υγεία. Εμπιστεύονται όμως και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ολοένα και περισσότερο συγκριτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η εμπιστοσύνη αυτή των πολιτών στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ασφαλώς δεν είναι τυχαία. Οι πολίτες συγκρίνουν προτάσεις και προγράμματα και κρίνουν βάσει αποτελεσμάτων. Κρίνουν από τη μια βλέποντας τα αποτελέσματα της πολιτικής της νέας διακυβέρνησης να αρχίζουν να γίνονται ορατά όπως στον τομέα της οικονομίας όπως πιστοποιούν η Ε.Ε. και διεθνείς οργανισμοί. Και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας και η πραγματική ανάπτυξη της θα επιτρέψει τη λήψη κοινωνικών μέτρων. Κρίνουν βλέποντας μια κυβέρνηση που προσπαθεί και εργάζεται και έναν πρωθυπουργό που τους κοιτάει στα μάτια, λέει την αλήθεια και τηρεί τις υποσχέσεις του.
Από την άλλη συγκρίνουν. Μια κυβέρνηση με σχέδιο, πρόγραμμα και αποτέλεσμα και από την άλλη ένα ΠΑΣΟΚ που περιδινίζεται σε ένα βεβαρημένο παρελθόν, σε ένα εσωστρεφές παρόν και σε ένα θολό μέλλον. Δίχως προτάσεις και θέσεις, δίχως στρατηγική, με ατομικές πορείες και εσωκομματικές αντιμαχίες, ένα κόμμα που δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του και απλώς προετοιμάζεται να διαχειριστεί μια νέα ήττα και την αβέβαιη για αυτό επόμενη ημέρα.
Ευτυχώς όμως για τον τόπο υπάρχει μια σταθερή και συνετή κυβέρνηση και δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ το ανεύθυνο και κενό περιεχόμενου ''σκληρό ροκ'' από το οποίο επιχειρεί τακτικά ο κ. Παπανδρέου να πιαστεί ως πολιτικό σωσίβιο στις εσωκομματικές του τρικυμίες δεν μπορεί να του επιφέρει περισσότερα οφέλη.